Nie ma nic lepszego niż pudding z tapioki, ale na pewno słyszałeś o jajkach w nim. Tak, to prawda, że tradycyjny przepis na pudding z tapioki jest robiony z jajkami, ale można go zrobić bez jajek. Przedstawię Wam sposoby, dzięki którym możecie zrobić pudding z tapioki bez jajek.
Składniki:
1 filiżanka mleka
½ filiżanki proszku z tapioki
¼ filiżanki masła
¼ łyżeczki soli
Kilka łyżek cukru
Mleko kokosowe
Możesz dodać mleko kokosowe, aby było smaczniejsze.
Sposób:
Podgrzej mleko, cukier i sól na patelni. Dodaj do niego tapiokę w proszku.
Mieszaj nieprzerwanie przez 1 do 2 minut.
Pozostaw na minutę do zagotowania.
Mieszaj przez kolejne 5 do 6 minut.
Dodaj masło i dobrze wymieszaj.
Podawaj pudding na gorąco.
Wnioski:
Tapioka jest dobrym źródłem węglowodanów i minerałów, a także jest bogata w białko. Jest również używana do robienia deserów. W rzeczywistości jest to najpopularniejszy węglowodan, który jest używany na świecie do robienia deserów.
Możesz również zrobić pudding z tapioki bez jajek, dodając mleko kokosowe. Jestem pewna, że będzie Ci smakował.
Jeśli podoba Ci się ten film to nie zapomnij go udostępnić.
Dzięki za oglądanie.
Polub i zasubskrybuj nasz kanał, aby uzyskać więcej.
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące tego filmu, to skomentuj je poniżej.
Dziękuję.
Jak zrobić budyń z tapioki bez jajek?
Nie ma nic lepszego niż pudding z tapioki, ale na pewno słyszałeś o jajkach w nim. Tak, to prawda, że w tradycyjnym przepisie pudding z tapioki jest robiony z jajkami, ale można go zrobić bez jajek. Przedstawię Wam sposoby, dzięki którym możecie zrobić pudding z tapioki bez jajek.
Składniki:
1 filiżanka mleka
½ filiżanki proszku z tapioki
¼ filiżanki masła
¼ łyżeczki soli
Kilka łyżek cukru
Mleko kokosowe
Możesz dodać mleko kokosowe, aby było smaczniejsze.
Sposób:
Podgrzej mleko, cukier i sól na patelni. Dodaj do niego tapiokę w proszku.
Mieszaj nieprzerwanie przez 1 do 2 minut.
Pozostaw na minutę do zagotowania.
Mieszaj przez kolejne 5 do 6 minut.
Dodaj masło i dobrze wymieszaj.
Podawaj pudding na gorąco.
Wnioski:
Tapioka jest dobrym źródłem węglowodanów i minerałów, a także jest bogata w białko. Jest również używana do robienia deserów. W rzeczywistości jest to najpopularniejszy węglowodan, który jest używany na świecie do robienia deserów.
Możesz również zrobić pudding z tapioki bez jajek, dodając mleko kokosowe. Jestem pewna, że będzie Ci smakował.
Jeśli podoba Ci się ten film to nie zapomnij go udostępnić.
Dzięki za oglądanie.
Polub i zasubskrybuj nasz kanał, aby uzyskać więcej.
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące tego filmu,