Jeśli jesteś stałym czytelnikiem tego bloga to pewnie zauważyłeś, że zawsze wolę gotować domowe jedzenie niż jeść na mieście. Domowe jedzenie ma wiele smaków i zawsze jest pyszne. Tam są wiele różni chleb przepisy ale zamierzam dzielić jeden mój ulubieni chleb przepisy który jest szybkim chlebem przepis.
Domowy chleb jest szybkim przepisem chlebowym i jest to świetny sposób na wykorzystanie resztek chleba. To jest bardzo łatwe zrobić ten chleb i tam są żadni twarde procedury. Jest to również wspaniałe dla ludzi, którzy są zajęci w ich codziennych harmonogramów. Ten chleb może być wykonane w jeden dzień i będzie zachować przez prawie miesiąc. Zobaczmy więc, jakie składniki są wymagane do wykonania tego chleba.
Składniki:
1 filiżanka mąki z amarantusa
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1/3 szklanki ciepłej wody
1 jajko
Szczypta soli
Soda oczyszczona
Sposób przygotowania:
Do miski miksera elektrycznego włóż mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ubijaj, aż powstanie gładka pasta. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj ciepłą wodę i sól.
Gotowanie:
Nasmaruj 9-calową kwadratową formę do pieczenia masłem. Wlej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia. Piec chleb w temperaturze 350 stopni F przez 40 do 45 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Efektem końcowym będzie pyszny, puszysty i miękki chleb.
Wnioski:
Teraz już wiesz jak zrobić ten chleb i jest to najprostszy sposób na jedzenie chleba. Składniki użyte w tym przepisie są wszystkie naturalne i jest on również bezglutenowy. Możesz również użyć go do zrobienia muffinów lub gofrów.