Jak usmażyć świeżego dorsza

Istnieje wiele restauracji i domów, które używają mrożonych ryb, ale czasami nie dostaniesz świeżej ryby. Tak więc, jeśli szukasz, aby uzyskać zdrowy i świeży posiłek, a następnie trzeba użyć świeżych ryb.

Istnieje wiele osób, które nie wiedzą, jak gotować ryby. Będą używać mrożonego dorsza, ponieważ jest tani, ale nie będzie smakował dobrze. Głównym powodem, dla którego smakuje źle jest to, że kiedy dorsz jest zamrożony to olej się oddziela i nie będzie wchłaniał oleju.

Aby tego uniknąć, możesz po prostu kupić dorsza, który został świeżo złowiony i ugotowany. Istnieje wiele sposobów, na które można usmażyć świeżego dorsza. Ale zanim to nastąpi porozmawiajmy o podstawowych składnikach, które będą potrzebne do tego przepisu.

Składniki do smażenia świeżego dorsza:

Świeży dorsz

Pieprz

Cebula

Czosnek

Sól

Oliwa z oliwek

Jak usmażyć świeżego dorsza

Smażyć świeżego dorsza na rozgrzanej patelni przez 2 do 3 minut. Zdejmij go z patelni i przełóż do miski. Posypać solą, pieprzem i cebulą. Przykryj go i pozostaw na 1 minutę. Następnie dodaj oliwę z oliwek, czosnek i wymieszaj.

Wnioski:

Powyższy przepis jest bardzo prosty i łatwy do wykonania. Wszystko czego potrzebujesz to podstawowe składniki do ugotowania świeżego dorsza. Więc, jeśli chcesz spróbować tego przepisu to dostaniesz najlepsze z posiłków.