Chleb bananowy jest jednym z najlepszych deserów i można cieszyć się smakiem chleba bananowego nawet bez żadnego rodzaju mąki.
Są dwa rodzaje ludzi, którzy lubią chleb bananowy, pierwszy to osoba, która nie ma problemu ze spożywaniem mąki, a drugi to osoba, która nie może spożywać pszenicy.
Jeśli należysz do tej drugiej grupy to powinieneś spróbować zrobić ten przepis, ponieważ jest to najsmaczniejszy przepis w historii.
Składniki:
2 średniej wielkości banany
4 jajka
½ szklanki roztopionego masła
¾ szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/3 szklanki kwaśnej śmietany
1 filiżanka rozdrobnionego kokosa
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita. Nasmarować 9×5-calowy bochenek i wyłożyć papierem pergaminowym.
Obierz banany i rozgnieć widelcem. Dodać masło i cukier i dobrze wymieszać. Wbij jajka po jednym na raz. Dodaj ekstrakt z wanilii. Dodaj kwaśną śmietanę i kokos i dobrze wymieszaj.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia. Piecz, aż drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 do 45 minut.
Pozwól chlebowi ostygnąć przez 15 minut przed wyjęciem z formy.
Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Wnioski:
Jest to najlepszy przepis na chlebek bananowy. Ma bardzo bogatą i kremową konsystencję i jest idealnym deserem do kawy lub herbaty.