Łatwy chlebek bananowy przepis na bezglutenowy

Chleb bananowy jest jednym z najlepszych deserów i można cieszyć się smakiem chleba bananowego nawet bez żadnego rodzaju mąki.

Są dwa rodzaje ludzi, którzy lubią chleb bananowy, pierwszy to osoba, która nie ma problemu ze spożywaniem mąki, a drugi to osoba, która nie może spożywać pszenicy.

Jeśli należysz do tej drugiej grupy to powinieneś spróbować zrobić ten przepis, ponieważ jest to najsmaczniejszy przepis w historii.

Składniki:

2 średniej wielkości banany

4 jajka

½ szklanki roztopionego masła

¾ szklanki cukru

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

1/3 szklanki kwaśnej śmietany

1 filiżanka rozdrobnionego kokosa

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita. Nasmarować 9×5-calowy bochenek i wyłożyć papierem pergaminowym.

Obierz banany i rozgnieć widelcem. Dodać masło i cukier i dobrze wymieszać. Wbij jajka po jednym na raz. Dodaj ekstrakt z wanilii. Dodaj kwaśną śmietanę i kokos i dobrze wymieszaj.

Wlać ciasto do przygotowanego naczynia. Piecz, aż drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 do 45 minut.

Pozwól chlebowi ostygnąć przez 15 minut przed wyjęciem z formy.

Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Wnioski:

Jest to najlepszy przepis na chlebek bananowy. Ma bardzo bogatą i kremową konsystencję i jest idealnym deserem do kawy lub herbaty.