Łatwe bułeczki do upieczenia w domu

Bułeczki to jedna z ulubionych przekąsek każdego z nas. Kiedy mamy przyjęcie herbaciane z przyjaciółmi, wtedy jest to czas, kiedy musimy podać najlepsze bułeczki. Tak więc, jeśli szukasz przepisów na bułeczki, które można upiec w domu, to jesteś we właściwym miejscu. Oto najlepsze bułeczki do upieczenia w domu.

Ciasto na bułeczki

Składniki:

1 szklanka mąki uniwersalnej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/4 łyżeczki soli

3 łyżki cukru

1 jajko

1/2 szklanki mleka

Instrukcje:

Wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól. Dodać jajka i mleko i wszystko dobrze wymieszać.

Zrób kulkę z ciasta i rozwałkuj ją na grubość 1/2 cala.

Trzymaj natłuszczoną patelnię i pokrój ciasto na kawałki.

Umieść kawałki na nieprzywierającej patelni i smaż je przez 4 do 5 minut lub aż będą złotobrązowe.

Pozwól im ostygnąć i podawaj z masłem.

Bułka z masłem

Składniki:

1 filiżanka mąki uniwersalnej

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

1/2 szklanki niesolonego masła

Instrukcje:

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać masło i wszystko dobrze wymieszać.

Uformować kulę z ciasta i rozwałkować ją na grubość 1/2 cala.

Pokrój ciasto w trójkąty.

Zwinąć trójkąty w patelni nonstick i smażyć je przez 2 do 3 minut.

Pozwól im ostygnąć i podawaj z masłem.

Bułka z malinami

Składniki:

1/2 szklanki malin

1/4 łyżeczki cynamonu

2 szklanki mąki

1/2 szklanki cukru

1/4 łyżeczki soli

1 jajko

Instrukcje:

Przesiej mąkę, cukier, sól i cynamon. Dodać jajko i wymieszać.

Uformować kulę z ciasta i rozwałkować ją na grubość 1/2 cala.

Pokrój ciasto na kawałki i ułóż je na wysmarowanej tłuszczem patelni.

Gotuj bułeczki przez 3 do 4 minut.

Pozwól im ostygnąć i podawaj z masłem.

Bułka z jabłkami i orzechami włoskimi

Składniki:

2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/4 łyżeczki cynamonu

1/2 szklanki cukru

3 jajka

1/4 szklanki sosu jabłkowego

1/2 filiżanki orzechów włoskich

Instrukcje:

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy. Dodać jajka, sos jabłkowy i orzechy włoskie i wymieszać.

Uformować kulę z ciasta i rozwałkować ją na grubość 1/2 cala.

Pokrój ciasto na kawałki i ułóż je na wysmarowanej tłuszczem patelni.

Gotuj bułeczki przez 3 do 4 minut.

Ostudź je i podawaj z masłem.

Bułeczka z wiśniami

Składniki:

2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

1/2 szklanki cukru

1/2 filiżanki