Pieczenie pstrąga

Ryba to jedno z pysznych dań, które nigdy nie wyjdzie z mody. Na rynku dostępnych jest wiele odmian ryb, ale łosoś jest najbardziej znaną rybą na świecie. Oprócz tego, że jest pyszny, łosoś jest również korzystny dla naszego organizmu.

Ma wiele składników odżywczych i witamin, takich jak kwasy tłuszczowe omega 3 i witamina D. Tak więc, jeśli chodzi o gotowanie, nie potrzebujesz żadnych dodatkowych przypraw. Wystarczy dodać sól i pieprz, trochę soku z cytryny i ugotować rybę w piekarniku.

Składniki:

1 pstrąg łososiowy

4-5 szklanek wody

Sól i pieprz do smaku

Sok z cytryny

Metody:

Oczyść rybę, pokrój na 4 części i umieść ją w naczyniu do pieczenia. Dodaj 4 szklanki wody oraz sól i pieprz. Gotuj rybę w piekarniku w temperaturze 350 stopni przez 15-20 minut.

Wnioski:

Pstrąg łososiowy jest jedną z najlepszych ryb do przygotowania, ponieważ nie wymaga żadnych dodatkowych przypraw. Składniki są bardzo proste, nie potrzebujesz żadnego dodatkowego oleju. Nie zapomnij więc wypróbować tego przepisu.